De 5 stappen naar ACTIE!


Ik was een week terug van mijn tweede zwangerschapsverlof toen ik besloot mijn droom te gaan waarmaken. Na een thee-date met een inspirerende én ondernemende vriendin dacht ik: “Ik ga ervoor!” Een half jaar later, maart 2016, schreef ik me in bij de Kamer Van Koophandel.

Life coach Persoonlijke coach Certified Happy at Work Coach Loopbaancoach Loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert Den Bosch Tilburg

Ik droomde al vanaf mijn 18de van een eigen bedrijf. Wat dat moest gaan worden wist ik nog niet. De reden wáárom was namelijk belangrijker: ik wilde de vrijheid om thuis te zijn voor mijn kinderen wanneer ik die zou krijgen. 
…18 was ik, dus er was nog tijd genoeg!


Als eerste wilde ik een hondentrimsalon te beginnen, net zoals mijn peettante. Zij was thuis aan het werk, zij was er wanneer haar kinderen uit school kwamen. Ideaal, dat wilde ik ook!

Ten tijden dat ik in de kinderopvang werkte heb ik beginnende plannen gemaakt om een eigen kinderdagverblijf te openen. Alleen had ik niet het lef om daadwerkelijk in actie over te gaan. Al die financiële rompslomp hield me tegen.
Ik leerde mijn man kennen en we kregen kinderen, maar nog altijd geen eigen bedrijf…*zucht*

Na dat ene gesprek in oktober 2015 werd ik niet tegengehouden om in actie over te gaan. 

Ik had nog wel mijn onzekerheden, hoor! Ik vond immers dat ik mijn baan in loondienst niet zo maar op kon zeggen, want ja…ik had een gezin.
En ook kwamen belemmerende gedachten om de hoek kijken:
Wat als het nou niet lukt? Wat als ik geen klanten krijg? Wat als mensen helemaal niet met mij samen willen werken?

Ik ben nu zo blij dat ik de stap wel heb durven nemen! Dat ik dicht bij mezelf ben gebleven. Dat ik het stapje voor stapje heb aangepakt!

Ik ben namelijk iemand die graag vrijheid ervaart. Flexibel is in haar werktijden. Het allemaal graag zelf regelt. Mijn ideeën tot werkelijkheid maak, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik daarmee ambitieuze vrouwen zoals ik verder kan helpen! En het coachen is mij op het lijf geschreven.

Het belangrijkste verschil voor mij, tussen het hebben van ideeën en het daadwerkelijk overgaan tot actie, wil ik graag met je delen!


De eerste ideeën waren vooral wensen en verbeeldingen van hoe het zou kunnen zijn als ondernemer. Het verbeelden van hoe het eruit zou mogen zien is heel waardevol wanneer je een doel voor ogen hebt!

Vervolgens geloofde ik ook echt dat het mogelijk was! Ik zocht naar mogelijkheden en zo kwam er steeds een oplossing voor een probleem. Vol vertrouwen praatte ik er met anderen over. Ik onderzocht wat steeds de volgende stap was die ik moest zetten om naar mijn doel te komen.

Toen kwam ik in de actie modus! 

Plannen uitwerken en beslissingen maken, een netwerk opbouwen via Social Media, een website bouwen, kleuren kiezen voor mijn eigen merk, foto’s laten maken, blogs schrijven.

Handelen en door blijven gaan!Ik kreeg kritiek van mijn omgeving en van een lezer of klant. Dat was niet leuk en maakte me onzeker, maar ik bleef geloven in mijn plan en dus herpakte ik me weer.

Door goed te weten wat ik wil, mijn talenten in te zetten, bij mezelf te blijven en voor mezelf te zorgen, sta ik in mijn kracht en kan ik mijn klanten helpen. Iets wat ik het liefste doe.

En dat is iets wat jij ook kunt bereiken, iets doen wat je het liefste doet!
Neem dezelfde stappen als ik heb gedaan:
Wensen – Verbeelden – Geloven – Onderzoeken – en kom in actie!

Ik ben zo dankbaar dat ik dit zo kan en mag doen. Dankzij het goed luisteren naar mijn eigen lichaam, vertrouwen op mezelf en het volgen van mijn hart! De moed en het lef kwamen daarna vanzelf!

Ik gun jou dit ook allemaal. Volg je hart, want dat klopt!

Denk je nu: “Ik ben moeder en heb jonge kinderen, dus het is ‘nu niet de tijd’? Lees dan even dit:
De 4 belangrijkste fouten die werkende moeders maken.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de touwtjes in handen nemen van je werk- of levens geluk?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek! 👇


Wil je weten wat een Loopbaan Coach doet? Lees dan verder: “Loopbaan Coach, wat doet die eigenlijk?”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.