Loopbaancoach, wat doet die eigenlijk?

loopbaancoach

“Wat doet een loopbaan coach precies?” 

Dat is een vraag waarvan ik merk dat niet iedereen daar een goed beeld bij heeft. En dat is zonde, want ik zie veel mensen in mijn omgeving waarbij hun hart géén sprongetje maakt als het over hun werk gaat. Dat vind ik jammer. Het maakt me oprecht verdrietig…

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Een loopbaancoach is iemand die jou op een professionele manier ondersteunt in je ontwikkeling in je loopbaan.
Je wil bijvoorbeeld een volgende stap maken in je loopbaan, maar je weet niet wat die volgende stap moet zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Of je hebt vroeger een studiekeuze gemaakt, maar twijfelt of deze nog wel bij je past? Wellicht wil je helemaal iets anders!
Je hebt alleen geen idee wat voor mogelijkheden je hebt of welk werk nu echt bij je past? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Mijn hart maakt telkens weer een sprongetje als vrouwen met deze vraag bij mij komen. 

Ik zou jou zo graag helpen om erachter te komen wat jouw droombaan is. En de eerste stap is om heel helder te krijgen hoe jij als persoon in elkaar zit!

Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wat kost jouw geen moeite en wat doe je met gemak? De antwoorden op deze vragen zijn DE FUNDERING voor een baan die écht bij je past!
Een baan waar jij elke dag vrolijk fluitend van de deur uit gaat! Een baan die je écht blij en gelukkig maakt! Waar je voldoening en energie uit haalt.

Kan een loopbaan coach hierin iets betekenen voor jou?

Vraag jezelf eens het volgende af:
Heb jij helder wat jouw talenten zijn? Wat jouw toegevoegde waarde is voor een werkgever? En kan je dit vervolgens vertalen naar een functie?

Voel eens wat jouw antwoord is. Heb jij dit helder? Of heb je hierin nog werk te doen? Dan kan ik je zeker helpen!

TIP:
In mijn loopbaantraject beginnen we altijd met het onderzoeken van je talenten en daarbij maken we gebruik van het kernkwadranten model van Daniel Ofman. Ik maakte een tijd geleden een e-book met opdracht over dit model. Je kunt hem nu downloaden en direct aan de slag gaan met het ontdekken van je talenten.


Vertel me gerust in een reactie hoe jij in je vel zit op je werk.  
Ik kijk uit naar je antwoord!

2 reacties

  • Anne

    Interessant artikel dat de functie van een loopbaancoach goed verduidelijkt! Gedrevenheid door groei is voor mij een kernwaarde en ik denk dat een loopbaancoach hierin een cruciale rol kan spelen. Door ons te helpen onze talenten en passies te ontdekken, kunnen we een carrière nastreven die ons niet alleen bevredigt, maar ons ook in staat stelt om voortdurend te evolueren en ons potentieel ten volle te benutten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.