Over mij

Kies voor geluk!
Danielle Bax lifecoach loopbaancoach lifecoaching loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert

Aangenaam, Daniëlle Bax.
In 2007, ik was 23 jaar, verliet ik Nederland om te gaan werken als au pair in Amerika. Het leventje hier was leuk, maar er kriebelde al een tijdje iets.

Pas toen ik besloot naar mijn gevoel te luisteren wist ik dat ik wat anders wilde in mijn leven; reizen, de wereld ontdekken! De vrijheid, mijn nieuwsgierigheid en de drang om mezelf te ontwikkelen waren niet meer te negeren.

Ik heb onbetaald verlof genomen, de huur van mijn appartement opgezegd, al mijn spullen verkocht of in een opslag geplaatst en heb het vliegtuig naar Amerika genomen.

Negen maanden lang verbleef ik als au pair in een Amerikaans gezin. Ik heb veel van het land gezien, nieuwe mensen leren kennen en daarbij dichter bij mezelf gekomen. Ik keerde terug naar huis met een prachtige ervaring in mijn rugzak, waar ik nu nog regelmatig met plezier aan terug denk.

Het volgende avontuur

Vier dagen nadat ik voet op Nederlandse bodem had gezet stond het volgende avontuur alweer voor de deur! Ik deed toelatingsexamen voor de HBO Social Studie ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’ en ik werd toegelaten! Ik was 25 jaar en ging weer studeren, in deeltijd, naast een fulltime baan.
Wéér een keerpunt in mijn leven en opnieuw speelden nieuwsgierigheid, persoonlijke ontwikkeling en de drang naar meer vrijheid in mijn leven en loopbaan een belangrijke rol.

Mijn omgeving vond dat ik moedige keuzes maakte, voor mij was het normaal om mijn hart te volgen en mijn geluk achterna te gaan.

Daniëlle Bax
Geboeid door het gedrag van de mens

Tijdens mijn studie was ik enorm geboeid door de psychologie van de mens en alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken had. Ik wilde direct iets dóen met die kennis. Ik ging het op mezelf toepassen en ontwikkelde in een razendsnel tempo.

Ik ontdekte mijn talenten; ik ben heel toegankelijk als persoon en maak snel verbinding, kan zonder oordeel luisteren, kom snel tot de kern en kan deze duidelijk onder woorden brengen, ik denk in mogelijkheden en kan de positieve kant belichten.
Én ik ben enorm actiegerichtheid!

Wat ik dacht dat normale eigenschappen waren die iedereen bezat, bleken dit mijn sterke punten waarin ik me in onderscheid van mijn medemens.
En juist met deze talenten kan ik een verschil maken in het leven van andere mensen!

Inzichten die mijn leven zouden veranderen

Het mooiste inzicht wat ik heb gekregen is dat ik zélf verantwoordelijk ben voor mijn geluk. En sindsdien inspireer en stimuleer ik anderen ook om volgens dit inzicht te leven! #kiesvoorgeluk

Ik heb hierdoor meer grip op mezelf én op de wereld om me heen. Het valt vriendinnen en familie op dat ik nóg beter in mijn vel zit. Ze willen weten wat mijn ‘geheim’ is.

Door mezelf als proefkonijn te gebruiken van alle theorie die ik tegenkom, leer ik mezelf erg goed kennen. Ik kies voortaan gemakkelijk voor dingen die voor míj belangrijk zijn, in plaats van te doen wat ik denk dat van me verwacht wordt, iets wat ik jarenlang heb gedaan.

Ik wil niets liever dan mijn inzichten delen met mijn omgeving. Mijn optimisme werkt aanstekelijk en inspirerend. En ik krijg er telkens weer een stoot energie van. Dat is dus een win-win situatie.


Logisch dus dat ik begin 2016 ben gestart met mijn eigen coach praktijk ‘Daniëlle Bax Coaching’. Wéér mijn droom achterna!
Hoppaké, gaan met die banaan!

Getrouwd en moeder van inmiddels drie dochters, leef ik samen met mijn man een mooi leven. Dat komt omdat ik mijn gevoel volg en de regie van mijn leven in eigen hand houd.

Ik voelde me energiek, gelukkig en goed over mezelf.
En dat is wat ik jou ook gun. En wat ik jou wil geven.

Daniëlle Bax
“Omdat je vol energie in het leven wilt staan!”

Ik help positieve, ondernemende vrouwen die de uitdaging in hun werk zijn kwijtgeraakt en die zichzelf in de weg zitten, om de focus op zichzelf te leggen zodat ze een baan vinden die écht bij ze past, waar ze energie van krijgen en met plezier naartoe gaan!

Kies voor je geluk. Ga je droom achterna en neem de touwtjes weer in eigen handen! Want het leven is veel te mooi om aan je voorbij te laten gaan.


Danielle Bax lifecoach loopbaancoach lifecoaching loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert

Daniëlle Bax is goedgekeurd NOBCO coach
Lees hier wat dit precies betekent en waarom het belangrijk is voor jou!


Danielle Bax lifecoach loopbaancoach lifecoaching loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert

Sinds februari 2019 is Daniëlle Bax een Certifieer Happy at Work Coach.
Lees hier meer over de methodiek van the Happy at Work Agency.