Media

Loopbaancoach Danielle Bax zegt dat het ontzettend belangrijk is om je te blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. “Je verandert als mens door de jaren heen. Daardoor kan je baan misschien minder goed bij je gaan passen. Bijvoorbeeld als je een gezin sticht of omdat als je je maatschappelijk bijdrage belangrijker gaat vinden.”

Nu.nl | 21-09-2021

Lees het artikel

De keuze om een ‘veilige’ baan in loondienst te verlaten en zelfstandig ondernemer te worden heeft volgens loopbaancoach Daniëlle Bax meestal met bepaalde verlangens te maken. ,,Iemand wil meer vrijheid, het werk op zijn eigen manier doen.” Voor werknemers die hun hele loopbaan in loondienst hebben gewerkt, is de switch naar een eigen bedrijf soms makkelijker te maken. Bax: ,,Die mensen hebben al heel veel geleerd en gezien en daardoor een duidelijke visie ontwikkeld over hun vak.” 

Algemeen Dagblad | 16-06-2022

Lees het artikel

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Veldhoven Nieuws.nl | 23-07-2020

Lees het artikel

5 professionele loopbaanadviseurs houden vanaf februari loopbaanspreekuren en workshops vanuit de Bibliotheek Veldhoven. De activiteiten zijn bedoeld voor mensen die werkzoekend zijn, meer plezier en energie uit hun huidige werk willen halen, zichzelf willen ontwikkelen of toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan.

Veldhovens Weekblad | 31-01-2021

Lees het artikel

Vanuit de werknemer gezien, heeft jobhoppen juist voordelen, zegt Bax. Het is namelijk goed voor je persoonlijke én professionele ontwikkeling. ,,Je ziet veel bedrijven van binnen en je leert beter wat je wil en wat je niet wil. Als je veel switcht binnen hetzelfde werkgebied, doe je ook nog eens steeds meer kennis op.”

Algemeen Dagblad | 27-01-2022

Lees het artikel

danielle bax in de media

,,Na de eerste lockdown heb ik gemerkt dat mensen zijn gaan nadenken of ze nog wel op hun plek zitten”, zegt Bax. ,,Door corona lag alles onder de loep, het sociale leven, gezinsleven en werkleven. Dat werd allemaal in perspectief geplaatst”, zegt Bax. ,,Het is een beetje zoals bij andere grote life events, zoals een sterfte of een geboorte van een kind. Dan wordt je leven ook vaak opnieuw in perspectief geplaatst en ga je alles overdenken.”

Algemeen Dagblad | 01-10-2022

Lees het artikel

“Bij heel veel mensen sluipt stress erin tot ze op een dag wakker worden en merken dat er iets niet goed gaat op het werk. Maar er zijn al ver van tevoren tekenen. Je energiebalans kan als alarmbel functioneren. Mensen die alleen maar van vakantie naar vakantie werken zijn al een paar stappen te ver.  Als werk meer energie kost dan dat het oplevert, kun je eens nadenken waaraan dat ligt. Heb ik te veel werk, is het te moeilijk, verveel ik me? Passen de waarden van het bedrijf bij mijn waarden? Uitdaging en voldoening zijn ook belangrijke elementen die bepalen of je werk energie kost. ”

Veldhovens Weekblad | 08-03-2023

Lees het artikel

“Dit is een hele fijne inspiratietool”, geeft een loopbaanadviseur uit het publiek aan.

“Als loopbaanadviseur werken we vaak er solistisch en mis ik soms een sparringpartner. Met deze tool kan ik breder naar dingen kijken of juist bevestigd krijgen van ik zelf al had bedacht.”

Overigens bleek dat niet iedereen in de zaal dezelfde antwoorden kreeg van ChatGPT. Volgens Danielle is dat afhankelijk van de vraagstelling (prompt) die je ingeeft. Iedereen stelt zijn vraag weer op een andere manier, met een andere woordkeuze, etc.

Noordoost Brabant Werkt | najaar 2023

Lees het artikel