Waarom kiezen voor jezelf niet egoïstisch is!


Hoe is het? Nog uitdagingen gehad de afgelopen dagen?

Ik wel in ieder geval!
De afgelopen weken word ik iedere dag opnieuw uitgedaagd om NIET over mijn grens heen te gaan.
Nou, ik kan je zeggen dat het een leerschool is! Jeetje pietje!

Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal met je. Dat is best spannend. Maar ik wil je inspireren om meer te kiezen voor jezelf en van hart tot hart contact maken en ik hoop echt dat je er iets aan hebt. Komt ie…
Danielle Bax lifecoach loopbaancoach lifecoaching loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert

Ik word momenteel continu geconfronteerd met mijn grenzen, mijn lichamelijke grenzen in dit geval. Het hebben van bekkenpijn tijdens de zwangerschap is geen pretje; dingen die normaal vanzelfsprekend zijn, zijn dat nu niet meer. 
Een kaartspelletje ‘pesten’ aan tafel met de kinderen betekent daarna een half uur plat op de bank, minimaal! Een terrasje pikken in het zonnetje is fijn voor 30 minuten, daarna verafschuw ik de ongemakkelijke stoel waarin ik zit. (en zit dochter 3 in mijn buik pijnlijk tegen mijn ribben te duwen)

Een geluk: ik geloof niet dat de mensen om me heen vinden dat ik klaag, ikzelf vind dat het namelijk reuze meevalt! Dat gemopper maakt niet dat ik minder last heb, he?! Ik blijf positief 🙂

Het vraagt wel dat ik keer op keer voor mezelf moet kiezen wanneer de volgende vragen komen:
– Wat gaan we doen dit weekend? 
– Wat zijn jullie plannen met Pasen? 
– Heb je zin om mee te gaan naar de speeltuin?   
– Kom je zaterdag ook op de verjaardag?
…En de moeilijkste vragen zijn die van mijn meiden…
– ‘Mama, zullen we gaan fietsen naar de kinderboerderij alsjeblieft?’ 

Deze situatie waarin ik nu zit maakt dat ik gisteren op Instagram vroeg hoe het jou lukt om voor jezelf te kiezen. 
92% van alle stemmen lieten me weten dat velen het super lastig vinden! En dat snap ik!

Wij vrouwen – moeders – willen graag voor anderen zorgen. We hebben geleerd dat kiezen voor onszelf egoïstisch is. Je zet jezelf niet snel op de eerste plaats. We zeggen niet snel nee als ons om een gunst wordt gevraagd.

Maar wat gebeurt er wanneer ik mezelf nu niet op de eerste plaats zet? 

Dan geef ik al mijn energie en kracht aan mijn kinderen en mijn man en ontwikkel ik binnen de kortste keren invaliditeit! (de woorden van mijn bekken fysio)
Alleen een balans van in- en ontspanning helpt, dus leef ik in en rondom huis, neem mijn rust en weet inmiddels dat ik alles nog kan zolang ik het maar ik stukjes hak. 

IK KIES VOOR MEZELF!
En dat zou jij ook moeten doen!

Merk jij dat je jouw laatste energie aan je kinderen, je werk, je ouders of je vrienden geeft? Lig je daardoor uitgeput op de bank? Leef je toe naar het weekend? Naar de vakantie? 

Wat blijft er aan energie over voor jezelf? En hoe lang houd je dit nog vol? Wat als je nog een jaar zo door gaat?

Of houd jij jezelf voor dat het nog eventjes nodig is, want straks dan is het lekker weer, zijn de kinderen wat groter, is het project afgelopen, gaat de jongste naar school,…. Allemaal redenen, alleen tegen de tijd dat het zover is dan is er alweer een nieuwe energie vreter bijgekomen.
(lees ook: De 4 belangrijkste fouten die werkende moeders maken)

Er moet iets veranderen… en dat is moeilijk! Heel eng ook!

Mijn tip:
We hebben allemaal onze blinde vlekken. Praat er eens over met iemand waarbij je je goed voelt. Vraag wat zij zien, wat je doet, waar mogelijkheden zitten. Neem kleine stapjes, maar kom in beweging!

Als ik het kan, kan jij het ook!

Wil je liever een keer met mij sparren over hoe ik je kan helpen? Reageer op deze mail met je telefoonnummer en ik bel je!
We kunnen elkaar leren kennen en ik kan je uitleggen wat er mogelijk is. 

Waarom kiezen voor jezelf niet egoïstisch is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel me je vraag via WhatsApp
Hallo, hoe kan ik je helpen?
Powered by