Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Dit blog is geplaatst op the Happy at Work Agency

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.
Uit onderzoek blijkt dat veel senioren, wanneer zij terugkijken op hun leven, spijt hebben dat ze niet wat vaker dingen hebben gedaan waar zij zélf gelukkiger van worden. Ze beseffen dat ze hun hele leven bezig zijn geweest met voldoen aan verwachtingen van – en zorgen voor anderen.
Dát kan jij anders doen! Leef je leven!

Leef je leven Danielle Bax lifecoach loopbaancoach lifecoaching loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Weert Personal Brand
Waardevolle levensles

Laat de spijtbetuigingen van deze ouderen een waardevolle levensles zijn, zodat jij in je luie stoel achter de geraniums in ieder geval géén spijt hebt van dingen die je niet hebt.
Want het lastige is dat je zo weinig, lees; hélemaal niets kunt veranderen aan je leven wat al geweest is. Mij lijkt het ontzettend frustrerend om als 80 jarige er achter te komen dat je niet uit het leven hebt gehaald wat erin zit. Niet echt mijn beeld van een mooie, relaxte oude dag hebben.

Je kunt nu iets doen om je leven fantastisch te maken!

Waarom zou je tot je 80ste jaar wachten met terug kijken op je leven? Het is veel waardevoller om dat NU te doen! Nu kun je de touwtjes nog in eigen hand pakken en iets veranderen zodat jij wél met een goed en tevreden gevoel kunt terugkijken op je leven. 

Begin nu!

Ik wil je uitdagen om jezelf NU, op dit moment, deze vraag te stellen; 
Hoe kijk je naar het leven dat je leidt?

  • Waar ben je blij mee?
  • Waar ben je trots op?
  • Voor wat ben je dankbaar?
  • Waar zou je liever meer tijd voor vrijmaken?
  • Waar zou je graag minder tijd aan besteden?
  • Wie ben je en wat kun je zijn?
  • Wat heb je en wat kun je hebben?
  • Wat kun je bereiken in 1 jaar? (of in 2 / 5 / 10 jaar?)

Schrijf deze dingen eens op en kom erachter welke veranderingen je mag gaan aanbrengen in je leven. Wat is de eerste stap die je kan zetten? Misschien ben je al in beweging? Aan welke knoppen mag je draaien?

Wanneer kan jij tevreden terugkijken op je leven?

Een belangrijke toevoeging!

Natuurlijk kan je leven altijd leuker, spannender en mooier. Omdat ik vind dat je vooral ook tevreden moet zijn met wat je hebt, maar groter mag dromen wil ik met de volgende quite afsluiten:

“Houd van het leven dat je leidt terwijl je het leven van je dromen creëert. Denk niet dat je op dat laatste moet wachten voor je het eerste kunt doen!” – Hal Elrod


Vond je dit blog leuk? Lees dan ook: 4 belangrijkste fouten die werkende moeders maken.


Ik deel graag mijn kennis met je. Meld je aan voor mijn nieuwsbrief of volg me op LinkedIn of Instagram!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.