Ontspannen solliciteren; de voorbereiding zoals je die niet eerder deed!

YES! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nog maar een paar stappen verwijderd van jouw nieuwe baan. Nu nog ontspannen solliciteren, zodat je jouw waarde laat zien.

Hoe kun je je jezelf op een fijne manier presenteren? Hoe fijn zou het zijn als je wellicht zelfs uitkijkt naar het gesprek?

ontspannen solliciteren Danielle Bax loopbaancoach loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Valkenswaard Weert

Ontspannen solliciteren zal niet lukken als je op een functie solliciteert die niet matcht met jou. 
Dus het is heel belangrijk dat je voor het solliciteren al heel duidelijk hebt wat jij zoekt in een baan en op welke punten deze moet matchen met wie jij bent; jouw persoonsprofiel!

Ontspannen solliciteren zal ook niet lukken wanneer jij je in je motivatiebrief anders hebt gepresenteerd dan wat je in de praktijk kunt laten zien. Je hebt niet de juiste informatie gedeeld of bent wellicht onzeker over je eigen talenten en vaardigheden.

Maar wat Ingrid Bijlmakers en ik (loopbaancoaches) zien, is dat vrijwel iedereen solliciteren spannend vindt. En daar is op zich niks mis mee. Een dosis gezonde spanning houdt je alert en betekent dat je goed wilt presteren.

Een goede voorbereiding is heel belangrijk om ontspannen een sollicitatiegesprek in te gaan.

Meestal bereid je je rationeel goed voor op de vragen die je kan verwachten en je hebt helder voor ogen wat je sterke en minder sterke kanten zijn.

Maar ik weet zeker dat je je niet voorbereidt op het niveau wat Ingrid met je deelt in deze podcast.

Je kunt namelijk echt méér doen dan alleen je verhaal op orde hebben!

Luister deze podcast en ga het ervaren!

! Zorg dat je 3 blaadjes o.i.d. klaar legt om de oefening mee uit te voeren. (A4 – vouwblaadjes – boom blaadjes – stenen – hoepels – cirkels – het mag allemaal!)

Een podcast voor gegarandeerd waardevolle inzichten!


Luister ook de afleveringen: #49 Sightseeing Yourself: in gesprek met Ingrid Bijlmakers of #62 Verandering in je werk: doe deze oefening – met Ingrid Bijlmakers

Wil je naar aanleiding van deze podcast meer weten over Ingrid? Kijk op de site: https://www.gretig.nl of volg haar op Instagram: https://www.instagram.com/gretig_coaching  of LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ingridbijlmakers/  

Je kunt mij volgen op Instagram: https://www.instagram.com/danielle_bax/  – LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/daniellebax/  en/of kijk op mijn site voor meer podcasts en inspiratie https://daniellebax.nl  

Interesse in een coachgesprek? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek: https://calendly.com/daniellebax/intake-gesprek