#32 Snel verveeld in je werk? Ben je dan een job-hopper?

Hoe enthousiast je ook begint aan je nieuwe baan, na 2 – 2,5 jaar ben je verveeld op je werk en wil je iets nieuws. Herkenbaar?

verveling bore-out burn-out Danielle Bax loopbaancoach loopbaancoaching Veldhoven Eindhoven Valkenswaard Weert

Snel verveeld raken in je werk kan je het gevoel geven dat er iets mis is met jou. Misschien is er wel eens tegen je gezegd dat je niets afmaakt of dat je impulsief bent. Niet bepaald de steunende opmerkingen waar je op zit te wachten. Ze maken je eerder onzeker.

Je stopt de gevoelens van verveling weg en wil gewoon doorgaan. Maar al snel merk je dat de tijd voorbij kruipt, heb je moeite om je te concentreren en komt er steeds minder uit je handen. Je mist je enthousiasme en de energie.

Allereerst wil ik dat je weet dat er niets mis is met je! Heel veel mensen ervaren verveling op het werk. Het is een signaal dat je jouw baan onder de loep mag nemen om te voorkomen dat je bore-out raakt. Bore-out zijn is het tegenovergestelde van Burn-out zijn, maar kan net zo goed voor ernstige lichamelijke- en geestelijke klachten zorgen. Je hebt simpelweg te weinig uitdaging of te weinig prikkels om voldoening te ervaren uit je werk.

De reden dat je verveeld bent kan voor iedereen anders zijn en zal op een of meerdere van de volgende punten liggen: je wil je competent, autonoom en verbonden voelen met je werk. Dit zijn namelijk basisbehoeftes. Als die niet worden bevredigd, voel je je verveeld en ongelukkig.

Ben je van nature actiegericht en zit je niet graag stil, dan zal je al stappen zetten voordat je in een bore-out terecht komt. Het zit gewoon niet in je om af te wachten wanneer je duidelijk voelt dat je niet gelukkig bent. Je houdt je oren en ogen open en voor je het weet dient een nieuwe kans of uitdaging zich aan. Je neemt extra taken op je of je vindt een nieuwe baan. Daar zit je weer even goed op je plek. Tot je het kunstje kent en er herhaling optreed. Dan komt je gevoel van verveling weer terug.

In podcast aflevering 32 vertel ik mijn verhaal met veel voorbeelden uit mijn eigen praktijk. Je zult er dingen in herkennen en inspiratie krijgen om jezelf uitgedaagd en geboeid te houden.

Veel plezier met luisteren!

3 reacties

 • Peter

  Hee hallo

  Ik was aan het google (alweer) naar snel verveeld zijn op het werk en kwam op deze site terecht ,veel is herkenbaar wat je zegt ,maar denk zelf dat hier ook veel mannen mee te maken hebben .

 • Danielle

  Hallo Peter,

  Dank je wel voor je reactie op mijn blog/podcast. Wat fijn dat je veel herkenning vindt in wat ik zeg. Er zijn inderdaad ook veel mannen die dit zullen herkennen. Wat is jouw grootste worsteling op dit moment waardoor je (weer) op google ging zoeken naar handvatten?

 • Erwin Mulder

  Hoi Danielle,

  Ik zit net jou podcast te luisteren. Wow wat een herkenning zeg! Ik heb een baan gehad waar van Ik me dood verveelde en zeker tegen een boreout ben terecht gekomen. Ook het jobhoppen in diezelfde branche kwam zeker voor. Geen voldoening, tijd ging niet snel, geen uitdaging. Ben nu uit de branche gslesrapt, maar merk ook dat ik ook na zoveel jaar steeds iets anders wil. Ik geef het altijd een kans maar ik heb mezelf wel eens afgevraagd wanneer ik wel te tevreden ben. Ik ben daar nu nog steeds wel mee bezig ondanks ik nu ook best afwisselend (vrijwilligers) werk doe.

  Fijn dat ik deze informatie met je kon delen.

  Ik wens je het allerbeste toe! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.