Geef richting aan je toekomst en vergroot je werkplezier!

gratis ontwikkeladvies
© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Dit artikel verscheen eerder op veldhoven.nieuws.nl

Gratis ontwikkeladvies voor je loopbaan

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Blijf in ontwikkeling

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Er komen nieuwe banen bij en andere verdwijnen juist. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen in zware beroepen makkelijker van baan wisselen en op een fitte, gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

Het Ontwikkeladvies is een regeling die door de overheid gesubsidieerd wordt.  Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Naar verwachting zullen zo’n 20.000 mensen hiervan gebruik kunnen maken. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door)

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze daarmee aan de slag gaan. Dat moet vanzelfsprekend worden. Dat is niet alleen nodig voor de arbeidsmarkt – het is ook heel leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe dingen te doen.”

Het is eigenlijk een soort APK van je loopbaan!

Om tot een loopbaan ontwikkeladvies te komen kijken we samen hoe jouw situatie eruit ziet. We kijken naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. Je krijgt steun bij het zetten van de volgende stap in je werk, zoals bijvoorbeeld hulp bij het schrijven van een goed cv. Je kan dit traject ook gebruiken om te onderzoeken wat je nodig hebt om jouw huidige baan de komende jaren nog leuk en uitdagend te houden. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je van baan wilt veranderen! 

Er kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Arbeidsmarktpositie en arbeidskansen
  • Sollicitatievaardigheden
  • Carrièreswitch
  • Omscholingsadvies
  • Toekomstbestendigheid
  • Plan B voor eventueel baanverlies

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Uiteraard stemmen we dit af op jouw behoefte!

Ik heb eerder met succes het 45+ ontwikkeladvies ingezet, de voorganger van het huidige ontwikkeladvies als onderdeel van NL leert door. Hiermee heb ik ervaring met het beheren van het subsidiedossier en het aanvragen van de subsidie. Ik neem dit volledig uit handen, jij hebt dus geen zorgen!

Het traject bestaat uit een (telefonisch) kennismakingsgesprek, een arbeidsmarktscan en een drietal persoonlijke gesprekken. 

Wat moet je doen?

Wil jij in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen nadenken en een plan voor de toekomst te maken?

Vanwege de beperkte subsidie die beschikbaar is gesteld, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn! Meld je dus nu aan als geïnteresseerde!
Stuur een berichtje naar info@daniellebax.nl met als onderwerp ‘Ontwikkeladvies’ en ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.