Talent; de sleutel naar je droombaan

Als ik je vraag naar je talent dan noem je vast iets op wat je goed kunt. Of wellicht moet je er even over nadenken en weet je zo 1,2,3 geen talent van jezelf te benoemen. We zijn namelijk meer bezig met wat waar we niet zo goed in zijn. Toch is het belangrijk om eens stil te staan bij je talenten. Waarom? Dat zal ik je vertellen!

Als eerste even de definitie van talent volgens de Dikke van Dalen:
Natuurlijke begaafdheid; iemand met veel aanleg.

Een wat summiere beschrijving als je het mij vraagt. Ja, talent is het hebben van een natuurlijke gave en aanleg. Het is meer! Het is een activiteit wat je moeiteloos afgaat en die voldoening geeft. Als je doet waar je goed in bent dan kost het geen energie, het gééft je juist energie!

Het inzicht in jouw persoonlijke blauwdruk is enorm waardevol voor een gelukkig leven!

De combinatie van jouw talenten maakt wie jij bent, het maakt jou uniek!
De kans dat er iemand op deze aardbol rondloopt met precies dezelfde combinatie van talenten is zeer klein.
Inzicht krijgen in jouw pakketje talenten is waardevol en verteld je iets over welke activiteiten jou wel en niet liggen, waarvan je wel en niet blij wordt, waarom je wel of niet gelukkig bent in je werk én in je leven.

Hoe mooi is het wanneer jij een werkomgeving vindt waarin jouw talenten perfect passen? Het geeft je motivatie en betrokkenheid bij je werk waardoor je zonder moeite dat extra stapje kunt zetten.
Als je dagelijks je talenten inzet haal je er energie uit, je laadt je op en voelt je voldaan aan het eind van de werkdag. Je hoeft niet te twijfelen aan jezelf en aan je kunnen.

We blijven maar ‘doen’ en zijn steeds druk, druk, druk.

Helaas zijn we in Nederland niet gewend om ons te richten op onze talenten. We werken hard om beter te worden en succesvol te zijn. We ploeteren door en gaan mee in de druk die de samenleving ons oplegt. Het hoort immers zo.

We leren al van kleins af aan om ons te richten om onze tekortkomingen te verbeteren. Onze talenten zetten we maar voor een gedeelte in óf laten we zelfs helemaal links liggen en dat is een gemiste kans!

Wanneer je denkt dat je alles kan leren en dat een talent 100% maakbaar is dan loop je het risico om erop stuk te lopen. Het kost je namelijk energie om een activiteit verder te ontwikkelen wat niet je talent is. Het gaat niet vanzelf en is een aanslag op je energie. Uiteindelijk geeft het je geen goed gevoel. Dat kan dus anders!

Lees ook: ‘Waarom werkende moeders vaak vermoeid zijn.’

Daarnaast is er nóg een reden waarom het moeilijk is om je talenten te benoemen. Een talent gaat je zo makkelijk af dat je er niet bij stilstaat dat het een talent betreft. Het gaat als vanzelf en we denken dat iedereen het kan. Maar je hebt het mis!

Top 5 talenten geeft inzicht in jezelf

Tijdens het persoonlijke loopbaantraject ‘In 9 stappen naar werk dat bij je past’ is de eerste stap dan ook een top 5 van talenten in kaart brengen, zodat je veel beter begrijpt wat je nodig hebt in je werk om het een droombaan te kunnen noemen en iedere ochtend fluitend de deur uit te gaan.

Daarnaast geeft het je ook inzicht in wie je bent en wat je in je privé leven nodig hebt. Het geeft inzicht in de keuzes die je in je leven gemaakt hebt, je krijgt begrip voor je eigen gedrag.
Het geeft je gegarandeerd meer plezier in het leven! Je kiest makkelijker voor wat jou écht gelukkig maakt!

Het is voor iedereen mogelijk om een baan te hebben waar je écht gelukkig van wordt en het is mijn missie om je daarbij te helpen.

Wil je meer weten?

Tijdens een vrijblijvend telefonische call bespreken we wat jouw behoefte is en of ik je daarbij kan helpen. Neem contact met me op: klik hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.