#35 HSP en werk: laat je gevoel meedoen!

kernwaarden hsp HSS loopbaan loopbaancoach vrouwencoach veldhoven eindhoven weert waalre valkenswaard highsensitiveperson

Je voelt dat je niet lekker in je vel zit op je werk. Je bent moe, gestresst en hebt wellicht, net zoals ik dan heb, last van hoofdpijn. Je kunt je leeg gezogen voelen of geïrriteerd omdat je niet helemaal tot je recht komt. Óf je hikt er tegenaan dat je iets moet doen waar je niet achter kunt staan…

In deze tweede podcast met Sandra van der Burgt, HSP HSS coach en eigenaar van Precious Soul, praten we over de spagaat die je kunt voelen wanneer je werk indruist tegen je gevoel, je kernwaarden.

Als HSP HSS vind je het heel belangrijk om zuiver en integer te handelen. Je bent sterk waardegedreven.
In een bedrijf bestaat er natuurlijk ook altijd een strategische aanpak, er zijn belangen die wellicht niet direct aansluiten bij jouw visie en welke je tegen de borst stuiten. Hoe ga je daarmee om en wat doe je dan?
Ga je pleasen en cijfer je jezelf weg óf neem je verantwoordelijkheid?

“Iemand die HSP is kan zich snel onbegrepen en anders voelt. Hoe meer jij je kunt uitspreken in wat jij ervaart en opmerkt, hoe meer je de ander de kans geeft om jou te begrijpen en je daardoor zelf begrepen voelt.”

Sandra van der Burgt

Daarnaast is het juist een talent van een hoogsensitief persoon. Jij raakt onderwerpen aan waar de ander wellicht niet eens over nadenkt! Sandra legt in de podcast uit waarom het zo belangrijk is om bewust te zijn van je gemoedstoestand en je kernwaarden die daaronder liggen. Het is als een soort kompas. We leggen uit wat je kunt doen om woorden te geven aan je gevoel, zodat je zelf ook snapt wat er in je omgaat.

Kortom, weer een podcast met veel praktijk voorbeelden en herkenbaarheid!

Heb jij nu ook een vraag of reactie n.a.v. de podcast? Contact ons!
Stuur dan een mailtje naar info@daniellebax.nl en wie weet maken we wel een podcast rondom jouw vraag!

Ook interessant voor jou
Klik op de afbeelding om te luisteren
Klik op de afbeelding om te luisteren