Persoonlijke Coaching

Wanneer persoonlijke coaching?

We hebben allemaal onze blinde vlekken. Heb je klachten en merk je dat je in een cirkeltje rond blijft draaien? Dat iets je tegenhoud om te veranderen? En word je er steeds weer mee geconfronteerd? Dan is persoonlijke coaching de aangewezen manier om dit aan te pakken.

Je hoeft geen probleem te hebben om naar een coach te gaan. Wellicht wil je verder groeien of een specifiek vraagstuk bespreken en lukt het niet alleen om weerstand weg te nemen of buiten de gebaande paden te treden. Of je wil een plan maken en gemotiveerd raken om de beste versie van jezelf te zijn!

Persoonlijke coaching is geen therapie. Het heeft als doel je functioneren te verbeteren door inzicht te krijgen in je patronen en afscheid te nemen van patronen die niet (meer) werken. Je leert om zelf grip te krijgen op je leven. Hiervoor is het meestal niet noodzakelijk om in je verleden te graven. Dit doen we alleen als het jou helpt.

Onderwerpen van gesprek kunnen zijn:
– Balans tussen werk en privé of balans in jezelf
– Grip krijgen op – en omgaan met stressvolle situaties
– Grenzen aangeven en ‘nee’ kunnen zeggen
– Omgaan met verschil tussen gevoel en verstand
– Hoe omgaan de mening van anderen
– Keuzes maken waar je blij en gelukkig van wordt
– Of een ander onderwerp wat je het beste in eigen woorden kan vertellen!

Bovenstaande onderwerpen zijn ook te volgen als online training: een video en verdiepende opdrachten welke te combineren zijn met 1 op 1 coaching.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst hebben we een verkennend telefoongesprek en bespreken we je specifiek probleem of vraagstuk.
Ik hoor graag wat je oplossingsrichting is, je gewenste situatie.
Wanneer er een klik is van beide kanten en ik ben de coach voor jou, dan kunnen we een afspraak inplannen.

De coaching bestaat uit gesprekken van ongeveer 90 minuten waarin je inzichten en praktische handvatten krijgt. Je krijgt mijn volledige aandacht en persoonlijke begeleiding. Ik luister, stel vragen, houd je een spiegel voor en confronteer je wanneer nodig.
We bespreken wat je tussen de gesprekken in kan doen om de inzichten in de praktijk te brengen. Het volgen van een van mijn online trainingen behoort ook tot de mogelijkheden. Een open en actieve houding is belangrijk om blijvende verandering te creëren.

Meestal voel je je na het eerste gesprek al beter. Je bent in beweging, hebt eerste inzichten gekregen en je bent bezig om je situatie te veranderen.
Dat voelt goed!
In overleg plannen we de volgende gesprekken in. Het traject gaat volledig op jouw tempo.

Het resultaat

Het resultaat van het traject is dat je een stuk beter in je vel zit, je hebt meer controle over je leven en je klachten zijn voor een groot gedeelte óf helemaal verdwenen.

Andere vormen

Coaching op afstand kan ook, gezien de diverse mogelijkheden die het ‘world wide web’ ons biedt.

En vind je het prettiger om zelf aan de slag te gaan?
Thuis, op je laptop of tablet, maar weet je niet hoe of heb je een zetje nodig?
Op mijn ‘boekenplank’ staan ook online trainingen met werkbladen waar je thuis, op je eigen tempo mee aan de slag kunt.
Dit vraagt extra discipline en zelfreflectie.

“Ik ben gestart met het traject om meer rust in mijn leven te creëren. Die rust ontbrak omdat ik me erg aantrok wat anderen van me vonden. Ik was erg onzeker en had veel negatieve gedachten. Een cursus Mindfulness heeft me nog onvoldoende geholpen. Ik heb behoefte om dieper op mijn patronen in te gaan.

Het traject heeft me veel gebracht! Ik heb meer inzichten en tips gekregen dan bij de psycholoog. Het lukt me nu om positief te denken, terwijl ik voorheen vastliep op verschillende punten in mijn leven.

Door de inzichten die ik tijdens het traject heb gekregen ben ik een zelfverzekerde vrouw geworden.

Daniëlle kan goed luisteren, stelt vragen waardoor we tot de kern komen. Het is prettig dat het traject in mijn eigen tempo doorlopen kon worden. Als je niet lekker in je vel zit en je bent bereid naar jezelf te kijken, dan zou ik je aanraden om een traject bij Daniëlle te volgen!

Je zal met meer rust en energie je leven voortzetten.”

Marissa – moeder van 2 jonge kinderen

Traject van 1
gesprek
á 120 min.
€ 200,-*

(klik hier)

Traject met 3 gesprekken
á 120 min.
€ 525,-*

(klik hier)

Traject met 6
gesprekken
á 120 min.
€ 900,-*

(klik hier)

  • per afname van een 1-op-1 coaching gesprek is er één online training gratis!